Data powstania gildii 1 lipca 2008
Dzienks dla DramonekPL/Kojak (były jr. master) za udostępnienie screenaMaster: KenshiroPL (inna postać: Junzo)
Jr mastrzerzy: wikja/MegamiSama
Obecnie ilość miejsc: 35
Kim jesteśmy czyli kilka słów o sobie:
KenshiroPL/Junzo
Zainteresowania:
Trochę o sobie: (jak uzupełni

)
wikja/MegamiSama
Zainteresowania: komiks, animacja, kultura Japonii, kinematografia, literatura fantastyczna.
Troche o sobie: Jestem "guidem" gildii, w miarę cierpliwie wytrzymuje pytania o różne rzeczy związane z maplem, no chyba, że ktoś już zdążył mi zajść za skórę. Jestem uparta i nie często zmieniam zdanie, ale staram się nikomu nie narzucać własnego. Jestem, jak na maple, stara ciotka: mam 22 lata ^^. Z chęcią pomogę w questach lub zabiciu jakiegoś bossa (w miarę moich możliwości). Nic mi lepiej nie robi niż angielski humor (Monthy Python i Jaś Fasola rules). Muzyki słucham najróżniejszej, najczęściej wszelkich odmian rocka, reggae, wszystkiego co japońskie (oczywiście zdarzają się wyjątki), muzykę lat '80 i '90 (ehh to elektroniczne brzmienie

), elektronicznej (ale muszą być naprawdę genialne kawałki, zwłaszcza Susumu Hirasawa <3 ) najrzadziej rapu (zwłaszcza nie trawię polskiego), techno i współczesnego popu. Zaczytuje się w mangach, głównie shonen (One Piece <3 ) i książkach Terry'ego Pratcheta. Jeśli mnie zaciekawi jakaś seria potrafię anime oglądać do samego rana

. Uwielbiam filmową adaptacje X-Men'ów, Willow, Powrót do przyszłości i The Goonies. Piszę trochę opowiastek fantastycznych i trochę rysuję, mój digart (narazie nie ma na nim dużo

), głównie tablet+Photoshop (wcześniej GIMP) TYLE O MNIE. PEACE